Valtti palasi 8.9. kotiin yli kolmen kuukauden mittaiselta kesälomareissultaan. Kotiproomun miehistö ilahtui todella nähdessään matkalaisen. Nyt kaipaamme vielä Vikkeä palaavaksi ja Valttikin haluaisi kovasti vaihtaa kuulumisia kaverinsa kanssa. Missäköhän Vicke on? Viimeksi Vikke on vaihtanut venettä elokuun alussa Jussarössä.

Valtin matka Helsingistä kotiin

"Valtti olikin jo kotvasen katsellut satamaelämää HMVK:n satamakapteenin tiskillä, kun m/s Blue Nosen miehistöltä kysyttiin halukkuutta ottaa matkalainen kyytiin. Sehän sopi erinomaisesti, olimme olleet koko elokuun Helsingin vesillä ja lähdössä torstaina 3.9 kohti Turkua ja kotivesiä. Valtti asetettiin istumaan kojelaudalle niin, että hän näki mukavasti matkan edistymisen ensin Helsingistä Inkooseen. Koitimme kouluttaa Valttia käyttäytymään kauniisti, sillä perjantaina 4.9 oli alukselle tulossa kymmenen hengen asiakaryhmä joka varmasti haluaisi pitä Valttia sylissään.
Näin kävikin; pss sai mukavaa julkisuutta kun Valtti kiersi asiakkaiden sylissä ja sai tietysti maistaa vähän silliä ja snapsia... Ihan Valtin pyynnöstä nostimme vielä illallla ennen Tammisaareen saapumista purjeet; purjehdus säästää luontoa ja siksi Valtti tykkää siitä.
Launtaina aamulla matka kohti Turkua alkoi, meitä oli kolmen hengen siirtomiehistö: Antti, Mika ja Valtti. Keli oli niin kesäinen kuin vain voi olla ja siksi matka Aurajokeen ajettiinkin yhtä soittoa. Kello 21 lauantaina Valtti näki tutun Arkkipelagus- laivansa... ehkä silloin tuli jo vähän koti- ikävä.
Vasta tiistaiaamuna kipparilla oli aikaa kantaa Valtti kotiin Katriinan syliin. Molemmat ilahtuivat kovasti ja päättivät olla ainakin jonkin aikaa ihan kotona! " Antti Valtola, Blue Nose