Pidä Saaristo Siistinä ry juhli viime viikon perjantaina yhdistyksen 40-vuotisjuhlia, ja iloksemme olimme sillä aikaa saaneet monta uutta viestiä reissaajilta ja heidän kyyditsijöiltään!

Sekä Valtilla että Vikellä on matka jatkunut mukavasti monen veneen kyydissä, ja tässä alla kuulumiset toivottavasti oikeassa järjestyksessä, aloitetaanpas Valtista:


Valtti lähti m/s Santa Marian kyydissä Sahanlahdesta pohjoista kohti 20.07.2009.
Ensimmäinen pysähdyspaikka oli Sulkava, ja sen jälkeen pyörähdettiin Savonlinnassa.
Kyseiset paikat olivatkin Valtille jo tuttuja.
Sen jälkeen matka jatkui Savonlinnan eteläpuolella olevaan Laukansaareen, jossa Valtti mieltyi Kuopiolaisperheen m/s Ciao Amoren upeaan kyytiin.
Valtti suuntasi matkansa kohti Oravia.
Hyvää matkaa Valtti ja Ciao Amore - meille jäi ikävä - toivottavasti nähdään vielä.
T: Riitta ja Jarmo

 

Riitan ja Jarmon lähettämä kuva Sahanlahdesta

 

Seuraavaksi viesti m/s Ciao Amoren miehistöltä:

 

Aurinkoiset ilmat suosivat Valtin lomanpitoa Saimaalla!
Valtti hyppäsi kyytiimme Laukansaaressa Savonlinnan kupeessa 21.7.09 Liperiläisen M/Y Santa Marian kannelta. Kalliosaaren kauniit maisemat olivat Valtin mieleen ja hän jatkoi matkantekoa kanssamme Oravin, Heinäveden, Wirran Wietävän kautta Kuopioon. Heinäveden kapea ja kaunis reitti oli ehkä Valtin ensimmäinen kerta ja hän ihastuikin savolaiseen rentoon menoon ja mukaviin retkisatamiin. Myös Wirran Wietävän maalaisaamiainen, pullat ja munkit maistuivat Valtille ja tietysti aito satavuotias entisöity savusauna tarjosi hyvät löylyt! Melkein karvat irtosi!
Kuopiossa Maljalahden satamassa Valtti halusi vaihteeksi rauhallisempaan menoon purjeveneen kyytiin, moottorivenekyydin jälkeen.
Haikeina hyvästelimme Valtin helsinkiläisen S/Y Flamingon miehistön vieraaksi 24.7.09.
M/Y Ciao Amore; Mari Anssi, Henriikka ja pikku-kippari Henri kiittävät vierailusta.

 


Seuraavaksi pitkään odotettuja uutisia Vikkestä. Aurinkoisten ilmojen lisäksi Vikke on saanut kokea vähän hurjempaakin merenkäyntiä.


 

 

 

 

Vikke hyppäsi matkaamme Maarianhaminassa 10.7. Tällöin oli aikamoinen myrsky Länsisatamassa ja veneitä jouduttiin siirtämään uloimmasta laiturista. Jännää katseltavaa.

 

 

 

Viken matka jatkui Eckerön Käringsundin suojaiseen satamaan, jonka jälkeen Ahvenanmeren ylitys Grisslehamniin. Vikke seikkailu Väddön kanavaa pirkin, kävi Furusundissa, Grindanissa ja Fejanilla. Ahvenanmeren ylitys ja kohti Rödhamnia. Vikke palasi takaisin Suomeen ja siirtyi seuraavaan purjeveneeseen Rödhamnista.
Kristalle ja Petralle terveisiä meiltä!

 

Hei! Saimme Viken seuraamme Ådskärissa ruotsalaiselta perheeltä. Vikke voi mainiosti ja viihtyy nyt sisätiloissa veneessämme sateiden vuoksi. Tällä hetkellä Vikke on mukanamme Rosalan vierassatamassa. t. Annika ja Vera

 

Mukavaa kuulla että pörröiset kaverimme ovat olleet vauhdissa! Jos teiltä löytyy kuvia matkan varrelta niitä saa mielellään lähettää meille julkaistavaksi. Suuret kiitokset kirjoittajille ja toivottavasti kuulemme Valtista ja Vikestä pian lisää!